Op 8 januari 2019 heeft Mark Morton, gitarist van de band Lamb of God, zijn tweede single van zijn eerste solo album Anesthetic uitgebracht. De single genaamd “Cross Off” is een samenwerking met Chester Bennington.

“Cross Off” was opgenomen in april 2017 en geschreven door Mark Morton, Chester Bennington, Jake Oni en producer Josh Wilbur. Morton heeft alle gitaarstukken op dit nummer zelf opgenomen. De compositie van het nummer ontstond tussen Morton, Wilbur en Oni voordat zij Bennington hadden benaderd. Bennington vond het nummer geweldig en kwam naar de studio met meerdere ideeën en teksten die, samen met zijn unieke en fantastische vocale stijl, het nummer vormde tot zoals die nu is.

Mark maakte via Social Media bekend dat “werken aan het nummer een vloeiend en natuurlijk proces was. We hebben allebei echt genoten van het nummer van het begin, en iedereen die eraan heeft gewerkt heeft veeel energie en emotie erin gestopt. Dat kun je echt horen in de track en absoluut in de uitvoering van Chester.”

In een interview met Kerrang! vertelde Morton dat Chester echt zin had om aan het nummer te werken. Chester keek er erg naar uit om weer eens te schreeuwen in nummers en aan hardere muziek te werken, iets waarvan hij voor Linkin Park met het album One More Light niet meer deed.

Mike Shinoda heeft ook op het nummer gereageerd: “Ik herinner me dat Chester dit nummer voor me speelde in de auto, toen het bijna af was. Hij was erg blij met het nummer. Goed gedaan, Mark.” Mark heeft op deze woorden gereageerd met dat deze woorden de wereld voor hem betekenen.

Luister hier zelf naar het nummer en laat ons vooral weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie