Het derde studio album, genaamd Minutes To Midnight, werd geproduceerd door Rick Ruben en Mike Shinoda en werd uitgebracht op 11 mei 2007. Dit is het eerste album waarbij de band begon te experimenteren met verschillende muziekstijlen.

Producer Rick Ruben vertelde de bandleden dat geen enkel idee gek genoeg was, en zo zijn er voor het album zijn in totaal meer dan 100 demo’s en ideeën voor nummers, in allerlei verschillende muziekstijlen geschreven. 

Eerste instantie stond het album gepland voor een release in de zomer van 2006, maar doordat ze zoveel ideeën hadden voor nummers is het album uiteindelijk uitgebracht geworden in mei 2007.

De titel is een verwijzing naar de Doomsday Clock, waar de Minutes to Midnight de minuten zijn tot de vernietiging van de aarde door atoomwapens. Chester keek de avond voordat de band een titel zou kiezen naar een documentaire over deze ‘Doomsday Clock’ waarna hij het als idee voorstelde. 

Voor het eerst bestaat de album cover niet uit een kunstwerk van Joe Hahn of Mike Shinoda, maar een bandfoto gemaakt door art director Frank Maddocks. 

Tracklist:

01. Wake
02. Given Up
03. Leave Out All The Rest
04. Bleed It Out
05. Shadow Of The Day
06. What I’ve Done
07. Hands Held High
08. No More Sorrow
09. Valentine’s Day
10. In Between
11. In Pieces
12. The Little Things Give You Away

Geef een reactie