Stage manager bij Mike Shinoda


Nou Demi, ik mag je feliciteren want jij hebt gewonnen!


Toen KINK fm met de wedstrijd kwam dat je Mike’s stage manager kon zijn bij zijn concert in AFAS Live op 21 maart 2019, deed ik meteen mee. Dit was natuurlijk de ultimate dream voor iemand die, sinds dat ze een klein meisje was, een mega fan is van Mike en Linkin Park. Het enige wat je hoefde te doen om kans te maken was vertellen waarom jij nou precies die prijs verdiende. Ik dacht “why not” en legde in het kort uit wat LP en Mike voor mij betekende, dat ik zelf ook geregeld op festivals werkte en dit mij gewoon een mega fantastische ervaring leek. 

Heel veel mensen die ik ken via LP Nederland deden mee en ik gunde het ze ook allemaal. Ik ging er ook gewoon vanuit dat ik niet zou winnen, ben altijd al met alles een pech vogel geweest. Maar tot mijn verbazing kreeg ik een week later ineens een berichtje van KINK: Hoi Demi, goed nieuws: je zit bij de laatste kanshebbers voor de Mike Shinoda actie! Wat is het nummer waarop we je eventueel kunnen bereiken? Gr, Michiel, Kink. Half in shock gaf ik mijn nummer door en nog geen 2 minuten later werd ik opgebeld. Hey, je komt zo in de uitzending, hang niet op oké? En ja hoor, na nog een keer moeten vertellen waarom ik zo graag wilde winnen zei Michiel het: Nou Demi, ik mag je feliciteren want jij hebt gewonnen! Trillend en nog vol ongeloof liep ik naar beneden om het goede nieuws te vertellen tegen iedereen in huis. Ik had dit echt niet verwacht maar was zo blij. Ik had gewonnen… Ik ging Mike ontmoeten en mocht mee achter de schermen werken!

De dag van het concert zat ik al vanaf half 6 buiten met mijn vriendin en een vriend. Ik wilde gewoon met hun samen de hele dag gaan queuen zodat hun ook een goede plek hadden in de zaal en vind het zelf ook gewoon gezellig om met iedereen in de rij te kletsen. Het was enorm koud en een enorme chaos toen de hekken eindelijk neergezet werden waarachter wij mochten gaan zitten buiten, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik werd door verschillende mensen die mij kennen nog gefeliciteerd met het winnen, heb veel gelachen en nog geluk gehad met de merch automaat die mij 2 items i.p.v. 1 gaf. Om half 6 moest ik mij backstage melden bij AFAS.

Backstage werd ik opgevangen door Yoshi (Kiyoshi) de echte stage manager van Mike en kreeg ik een rondleiding door het gebouw. Ik ontmoette de hele crew, Matt en Dan en natuurlijk Jim en Mike. Ik mocht helpen met spullen klaarzetten op het podium, de setlisten ophalen bij Mike, het voorprogramma vanuit de kleedkamers naar het podium begeleiden en er terug afhalen. Ik heb mee gedaan aan de grouphuddle van Mike voor de show en het sein gegeven dat de show echt ging beginnen. Daarna heb ik nog 3 nummers vanaf het podium gekeken en toen heeft Yoshi ervoor gezorgd dat ik door de beveiliging vooraan bij mijn vrienden werd gezet, met wat flesjes water. Als souvenirs heb ik de setlist van die avond en het concert ervoor meegekregen, plectrums, de crewsticker, de Post Traumatic CD en natuurlijk een foto met Mike. Eén van mijn plectrums heb ik op het einde van de avond nog aan een klein meisje gegeven die ik zag huilen en de andere aan mijn vriendin.

Het was ongetwijfeld een avond om nooit meer te vergeten, het concert zelf en de hele belevenis eromheen was geweldig. Ik ben iedereen die dit voor mij kon waarmaken dan ook echt super dankbaar!

– Demi Peeters